Slagerij Groen | Molenstraat 64 | 3752 CK Bunschoten-Spakenburg | 033-298 13 84
9 December 2019
uniek spaarsysteem Ga naar onze facebook!
U bevind zich in: Weber Clinic's - BBQ Recepten

Ovenham

Indirect Garen van de Ovenham

Leg de ovenham uit de verpakking indirect op de BBQ.    
In het lekbakje kunt u water wijn of een kruidenboeket doen.    
Laat de ham garen naar 68 graden kern.    
Voordat de ham klaar is insmeren met honing voor een mooie bruine kleur.
U kunt de ham ook flamberen dit gaat als volgt.    
Pannetje van staal warm laten worden in de BBQ
Als de ham klaar is eruit halen op een ijzeren schaal laten rusten.    De hete pan uit de BBQ halen de whiskey in de pan doen en aansteken.
De brandende whiskey over de ham gieten, draag altijd een handschoen om verbranding te voorkomen.Hierna de ham in plakken snijden niet te dik    tesamen met een lekkere salade of knapperig stokbrood niet te versmaden.   

Lamsbout

Indirect garen van de lamsbout

Leg de Lamsbout indirect in de BBQ
Vul het lekbakje met een garnituur van lekkere kruiden o.a.rozemarijn in het vocht dit kan water of rode wijn zijn. Laat de Lamsbout garen naar 60 graden dan is de bout rose gaar.    
Laat hem even rusten op een schaal  snij de bout aan in niet te dikke plakken.    

Tip! De bout in drieen verdelen zodat u handzame stukken heeft om te snijden .   


Maiskip

Stomen van maiskip

Gebruik de gevogelte-stomer, doe hier een groentegarnituur in, vul de opening met vocht(bier, wijn, water) zet de kip hieroverheen en sluit de hals met de stop af.    
Daarna indirect op de BBQ en in 1 uur is de kip gaar. Kerntemp. 70 graden
Neem bij voorkeur een maiskip. Die zijn wat groter als de gewone kuikens.    
       
Filetrollade
Indirect garen van Filetrollade
Leg de filetrollade boven het lekbakje en vul dit bakje weer met wat vocht.    
Laat de rollade garen in ongeeer 45 minuten naar kern 53 graden    dan blijft de rollade rose gaar en wordt niet droog.    

Rosbief

Indirect garen van rosbief

Al de grote stukken rundvlees kunt u probleemloos op de BBQ indirect garen.    
Altijd indirect en met wat vocht in het lekbakje .Het gaat om de kerntemperatuur.    
Er zijn verschillende temperaturen mogelijk vraag dit gewoon en het gaat altijd lukken.    
Rosbief ,Entrecote of Ribye ja zelfs een ossenhaas gaat gewoon op de BBQ          

Vis

Vis bereiden op de BBQ

Op de BBQ kan uitstekend uw vis bereid worden, denk aan Zalmfilet, Tonijnbieftstuk, Gamba's en zo zijn er nog talloze soorten te bedenken.


Zalmfilet

Zalmfilet bereiden op de BBQ

leg een zalmzijde op een stuk alufolie met de huid naar onder smeer de zalm in met een goede marinade.leg hem op een (bij ons verkrijgbaar)plankjeen laat gedurende 25/30 minuten garen op een goed verwarmde BBQ leg hem niet midden in het vuur maar wat meer indirect.
Als u roken wilt plaats dan wat (natgemaakt) hout op de briketten.
De Tonijn kunt u hetzelfde als de bieftuk bakken dus kort en direkt.
Hetzelfde geldt voor de Gamba,s ,u ziet dit is voor iedereen gemakkelijk te doen.

  
Pizza

Pizza bereiden op de BBQ

Als u zelf een pizza maakt gebruik dan de pizzasteen deze warmt op naar 280 graden de temperatuur die nodig is voor de pizza ,de pizza zelf is eenvoudig te maken.
Rol een deegbolletje uit tot de gewenste grootte,smeer in met tomatensaus(sugo casa)beleg met zachte kaas(mozzarella) en wat Pancetta(bij ons verkrijgbaar) leg de pizza op de steen. (gooi eerst wat bloem op de steen van tevoren).
De pizza gaart binnen 10 minuten haal hem met de pizzaspatel van de steen Wat verse ruccola en olijfolie maken de pizza af, daarnaast zijn er talloze combi,s te verzinnen.Eet smakelijk.

   
Desserts

Een lekker toetje bereiden op de BBQ

Verschillende mogelijkheden zijn er om een dessert te maken, het    voert te ver om hier van alles neer te zetten maar 1 willen we u niet onthouden.
De Toffe Banaan:Snij de rijpe banaan door in de lengte zodat u 2 helften krijgt ,doop ze in de lichte basterd suiker leg ze in de BBQ met de schil naar beneden de suiker gaat caramelliseren ,de banaan is gaar als de schil gaat wijken van het vruchtvlees.
In de tussentijd warmt u een ijzeren steel pan op in de BBQ.
Leg de bananen op een schaal ,de steelpan vullen met Cointreaux    of een andere likeur steek het aan en giet het vocht over de bananen serveer de banaan met een bol ijs en giet wat likeur over het ijs.
Succes verzekerd.
 

barbecue compleet bestellen

winkelmandje Winkelmandje

Geen producten in uw winkelmandje

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Uw naam: Uw e-mail: